FRANSE NOUVEAU PIZZA.

Als het op kazen en Fransen aankomt, is het werkelijk waar fascinerend dat er specifieke regio’s zijn die op een traditionele wijze een bepaalde kaas produceren. Bijvoorbeeld de romige en overheerlijke camembert, deze komt eigenlijk nergens anders vandaan dan de plaats Camembert in Normandië, in het noorden van Frankrijk. Tot op vandaag kan de naam “Camembert van Normandië” alleen gegeven worden aan kazen die voortkomen uit deze regio. Welke camembert je ook gebruikt, dit recept combineert haar pikante smaak met de zoete smaak van verse vijgen om een opmerkelijke combinatie te creëren waarom de ‘Nouveau Cuisine’ bekend staat. De zachte textuur van camembert en de unieke scherpe smaak voegen een extra element toe die perfect de beleving van dit unieke stuk fruit aanvult. Dit recept is de moeite waard.

 

INGREDIËNTEN:

  • Ongeveer 100 gram camembert gesneden in dunne stroken
  • 4 verse vijgen, in kwarten gesneden

BEREIDINGSWIJZE:

Plaats de plakjes camembert over een ontdooide pizza en bak hem vervolgens ongeveer vier minuten. Verdeel de gesneden vijgen over de pizza en serveer hem gelijk.


Op zoek naar meer inspiratie?