Lente Pizza

Stamppot move over! Wanneer de eerste voorzichtige zonnestraaltjes eindelijk doorbreken is het tijd voor frisse lente gerechten. Wat is er nou lekkerder dan ‘het groene goud?’ De groene asperge heeft in tegenstelling tot zijn witte zus al wel zonlicht gezien.Experts koken hem rechtopstaand in een speciale asperge pan zodat de kopjes boven water blijven. “Exce-lente”!


INGREDIËNTEN:

  • Groene Asperges
  • Doperwtjes
  • Gerookte zalm
  • Ei
  • Parmezaanse Kaas
  • Dille

BEREIDINGSWIJZE:

Rooster de dunne groene asperges met olijfolie, citroen zest en zout en peper in een hete oven. Verspreid de asperges en doperwtjes in een mooi patroon over onze pizza. Rasp wat Parmezaan erover en kraak een vers ei over de nog koude pizza. Bak gedurende drie minuten af in onze donna Italia oven. Voeg na het bakken de gerookte zalm toe en garneer met wat dille.




Op zoek naar meer inspiratie?