Mediterraanse Ansjovis Pizza.

Mediterraans koken is niet alleen één van ’s werelds meest gezonde, maar gelukkig ook een heerlijke manier van koken. Een bijzondere rol is hierbij weggelegd voor een klein visje: “De anchovis”. Deze past in een heel scala van gerechten en kietelt de smaakpapillen zodra hij je tong raakt. Wil je de zee op je pizza proeven…probeer dan snel dit gerecht!


INGREDIËNTEN:

  • Ongeveer 13 ansjovissen
  • Een ei
  • Verse basilicum
  • Droge oregano

BEREIDINGSWIJZE:

Verdeel de ansjovis over de pizza en plaats de pizza twee minuten in de oven. Breek ondertussen het ei zorgvuldig in een kleine kom. Open de oven en plaats het ei snel maar voorzichtig op het midden van de pizza. (bij de single- en dubbeldeck ovens even de pizza eruithalen) Garneer de hele pizza met oregano naar smaak en laat nog twee minuten in de oven afbakken. Verdeel de basilicum over de pizza wanneer je hem uit de oven haalt en serveer gelijk. hmmm…Mediterrane hemel


Op zoek naar meer inspiratie?