Pizza Mexicana

“Arriba!”  De Mexicaanse keuken is een samensmelting van de Azteekse en de Spaanse keuken. Basis ingrediënten als mais, tomaten en bonen komen bijna in elke maaltijd voor. Maar vergeet uiteraard de chilipeper niet! De mate van scherpte van de pepers wordt weergegeven op de schaal van Scoville. Een Nederlander vindt een gerecht met 500 Scoville eenheden al pittig… een Jalapeño peper scoort 8000, een pepperspray 2.000.000!  “Picante!!”


INGREDIËNTEN:

  • Kippenborst
  • Mais
  • Avocado
  • Bonen
  • Koriander
  • Rode peper
  • Mexicaanse kruiden (zie hieronder)

BEREIDINGSWIJZE:

Snijd de kippenborst in stukjes en marineer in Mexicaanse kruiden (komijnpoeder, paprikapoeder, gemalen chilipepers, cayennepeper, knoflookpoeder, zout en peper). Laat een uurtje marineren in de koelkast alvorens de kip in een hoge oven af te bakken. Verspreid mooi egaal over de pizza en voeg voor het bakken de mais, bonen en avocado toe. Bak gedurende drie minuten af in onze Donna Italia oven. Garneer met wat rode peper en Koriander.

Buen Provecho!



Op zoek naar meer inspiratie?