Middle Eastern Pizza

De keuken van het Midden Oosten is momenteel Hotter dan Hot en bevat invloeden van de Islam, het Christendom en het Jodendom. Exotische ingrediënten als Sumak, peterselie en munt vormen de basis voor verassende smaak sensaties. Maar ook de Kikkererwt speelt een belangrijke rol. Bekend van de Hummus en de Falafel maar ook heerlijk in een salade én… op de pizza!


INGREDIËNTEN:

  • Lamsgehakt
  • Gegrilde aubergine
  • Kikkererwten (blikje)
  • Kersttomaatjes
  • Za’atar, chilipoeder, sojasaus, knoflook
  • Munt

BEREIDINGSWIJZE:

Bak het lamsgehakt in de pan op hoog vuur mooi goudbruin, voeg tijdens het bakken wat sojasaus , za’atar, chilipoeder, knoflook en peper en zout toe. Snij de courgette in dunne plakken en gril op een hete grillpan. Meng de kikkererwten met wat chilipoeder, knoflookpoeder, zout en peper en bak ze op een bakplaat mooi knapperig in de oven. Voeg dit alles mooi gespreid toe op de pizza en bak drie minuten af in de Donna Italia oven.

Garneer tenslotte met munt en gesneden kerstomaatjes.



Op zoek naar meer inspiratie?