Pizza ‘Frikandel speciaal’.

De Frikandel is niet meer weg te denken uit de Nederlandse ‘Culinaire’ fastfood keuken. Tot op de dag van vandaag wordt er hevig gespeculeerd over de ingrediënten van deze oer-hollandse delicatesse. Onze koks namen het zekere voor het onzekere en beklede onderstaande pizza met een Merquez worst… maar dan wel speciaal!


INGREDIËNTEN:

  • 4 stuks merquez worst
  • Crème Fraiche
  • Schriracha saus en tomaten ketchup
  • Halve uien in ringen
  • Krulpeterselie

BEREIDINGSWIJZE:

Bak de merquez worstjes op middelhoog vuur met een beetje boter totdat ze mooi bruin zijn. Plaats ze vervolgens in de oven om ze goed door te garen. Mix de Schiracha (Thaise chili saus) met de tomaten ketchup en snij de uien in ringen. Snij de merquez  worstjes zowel in de  breedte als in de lengte door en verspreid over de pizza. Strooi de uienringen er tenslotte over heen en bak de pizza gedurende drie minuten af in de Donna Italia oven. Voeg na het bakken de crème fraiche en de chiracha ketchup toe. Garneer met gehakte peterselie.
Buon appetito!



Op zoek naar meer inspiratie?