PIZZA FUNGHI.

Paddestoelen zijn een gift van moeder natuur. Met vele genezende eigenschappen zijn ze een zegen voor onze gezondheid, maar ook onze smaakpapillen. Veel paddestoelen, zoals de porcini zijn erg moeilijk om te telen; ze groeien in loofbossen en hebben hun smaak deels te danken aan de voedingsstoffen uit de bodem. Daarnaast voegen ze ook heerlijke smaken toe aan onze maaltijden. Combineer deze goedheid met zachte en kruimelige gorgonzola kaas, één van de meest luxe kazen van Italië, en krijg een winnaar van een pizza.

 

INGREDIËNTEN:

  • Porcini champignons (of een andere gewenste eetbare paddestoel)
  • Ongeveer 50 gram Gorgonzola kaas

BEREIDINGSWIJZE:

Snijd de paddestoelen in zeer dunne plakjes en verspreid over de pizza, (stapel de champignons niet te hoog om zachtheid te voorkomen). Als alternatief kun je de paddestoelen in een beetje olijfolie bruinen voordat je ze op de pizza plaatst. Verdeel de Gorgonzola over de pizza en plaats het geheel drie tot vijf minuten in de oven. Delicioso!


Op zoek naar meer inspiratie?