Pizza Roti.

Roti is van oorsprong een Hindi woord en betekend brood. Deze platte broodjes werden erg geliefd in landen waar Indiase immigranten zich hadden gevestigd, waaronder Suriname. Vanuit Suriname maakte deze bijzondere lekkernij weer de oversteek naar Nederland. Hier is het inmiddels uitgegroeid tot hét bekendste Surinaams gerecht, traditioneel gegeten met aardappel, kousenband en kip. En… het is ook heerlijk op de pizza!


INGREDIËNTEN:

  • Kippendij (in stukjes gemarineerde in roti kruiden)
  • Kousenband
  • Aardappel
  • Ei, zachtgekookt
  • Rode peper
  • Koriander

BEREIDINGSWIJZE:

Laat de stukjes kippendij voor een uurtje marineren in roti kruiden alvorens ze in een hete oven voor te garen (180/200 graden, 5-10 minuutjes). Verdeel de kousenband in kleine stukjes en blancheer ze in licht gezouten water tot beet gaar, kook tevens een aardappel in zijn geheel en in de schil en het eitje tot zacht gaar. Snij de peper doormidden verwijder de pitjes en snij hem in kleine reepjes. Breek nu de aardappel in stukjes en verspreid samen met de kippendij en kousenband over de pizza en bak gedurende drie minuten ad in onze Donna Italia oven. Voeg na het bakken het in stukken gesneden zachtgekookte eitje toe en garneer af met rode peper en koriander.



Op zoek naar meer inspiratie?