Pumpkin Pizza.

Zodra de blaadjes van de bomen vallen krijgen we spontaan zin in knusse herfst gerechten.  Pompoen is rijk aan ijzer en wordt, vanwege zijn vlezige structuur , graag ingezet als vlees vervanger. En dan zit hij ook nog eens barstensvol Bètacaroteen. Ideaal om je immuunsysteem in deze maanden wat op te peppen. Kachel aan, kaarsjes aan…oven aan!

 


INGREDIËNTEN:

  • Geroosterde pompoen
  • Geroosterde courgette
  • Ricotta
  • Tijm
  • Peterselie

BEREIDINGSWIJZE:

Snijd de pompoen in mooie dunne plakken en rooster met wat knoflook, tijm en olijfolie in een hete oven. Snij de courgette in dunne plakken en grill op een hete grillpan. Leg de pompoen en de courgette in een mooi patroon op de pizza, doe er wat ricotta tussendoor en strooi er wat tijm overheen. Bak gedurende drie minuten af in onze Donna Italia oven en garneer met wat peterselie.

Buon appetito!



Op zoek naar meer inspiratie?