TIKKA KIP PIZZA

Vijfduizend jaar geleden, eiste Keizer Babur van het Mongoolse rijk dat er geen bot in zijn kip zit en het vlees in kleine stukjes werd gesneden, zodat hij niet stikte. En zo ontstond de befaamde ‘tikka kip’. Haar populariteit groeit tot op de dag van vandaag, tikka masala is wereldwijd bekend om de ware explosie van smaken. Met haar heerlijke kruidige saus brengt dit het Oosten naar boven en verwent het de smaakpupillen. We hebben dit fenomeen samengebracht met de favoriete Italiaanse maaltijd om een ware sensatie te ontwikkelen, dat alle voedselliefhebbers trots maakt.


INGREDIËNTEN:

  • Kip tikka masala – 1 kipfilet in blokjes, 1/3 kopje yoghurt,
    1 tl komijn, 1/2 tl kaneel, 1 tl zwarte peper, 1 tl gehakte gember, 1 tl paprika, 1 tl garam masala, 1-2 tl zout
  • Saus – olie of boter, 1 kleine ui, 1/3 kopje zware room,
    1 teentje knoflook, 1/2 jalapeño peper, komijn, paprika, garam masala, zwarte peper, zout, 30 gram tomatensaus, 200 gram ingeblikte gebakken tomaten en verse koriander
  • Pizza – Aspergesteeltjes (of andere groente zoals spinazie of broccoli)


BEREIDINGSWIJZE:

Voor de Kip Tikka Masala (maak vooraf):
Voeg kruiden en yoghurt toe aan de kipfilet blokjes en dek gedurende twee-drie uur af. Doe de boter in een pan samen met de ui, knoflook en peper. Voeg de gemarineerde kip toe en bak deze terwijl je het tomatenmengsel toe voegt. Laat het ongeveer 10 minuten ko-ken. Meng de room en gehakte koriander tenslotte door het geheel en laat het mengsel nog 20-30 minuten inkoken.
Voor de pizza: Wanneer je klaar bent om je pizza te maken, blancheer de aspergestukken in kokend water gedurende ongeveer tien minuten. Knip hier verolgens de toppen van om te gebruiken voor de pizza. Neem de stukjes tikka kip en verdeel over een ontdooide pizza, afwisselend met asperges. Bak in drie-vijf minuten af en geniet van de goddelijke smaak.

Op zoek naar meer inspiratie?