Winter Pizza.

Winter Is Coming!

Wist u dat spruitjes oorspronkelijk uit het Middellandse zeegebied komen? Pas in de 13e eeuw zijn ze in Brussel beland, vandaar de term ‘Brussels sprouts’. Hoewel het hele jaar door verkrijgbaar zijn spruitjes een echte wintergroente. Ze kunnen namelijk met gemak een strenge vorst doorstaan, sterker nog, ze worden dan nog lekkerder omdat de zetmelen in het plantje dan omgezet worden in suikers! Tip; Om de beruchte ‘spruitjeslucht’ te voorkomen kook je groene rakkers beetgaar en vooral niet te lang !


INGREDIËNTEN:

  • Spruitjes
  • Appel
  • Geitenkaas
  • Spek
  • Parmezaanse kaas

BEREIDINGSWIJZE:

Verwijder de buitenste blaadjes van de spruitjes en blancheer ze in licht gezouten water beetgaar. Bak de spekjes ondertussen krokant in een koekenpan. Verspreid ze vervolgens mooi over de pizza en voeg in reepjes gesneden appel, brokjes geitenkaas en geraspte Parmezaan toe. Bak gedurende drie minuten af in de Donna Italia oven.

 

 

 



Op zoek naar meer inspiratie?